Turneul Banatului la Padbol, spectacol național

0
117

În incinta Shopping City Timișoara, a avut lor Turneul Banatului, eveniment sportiv din cadrul Romanian Padbol Tour.

Evenimentul a fost organizat de Clubul Padbol Banat și Asociația Română de Padbol. Podiumul a fost sărbătorit cu spumantele Alexandrion Group, partener  al Padbol România.

Romanian Padbol Tour (RPT) este deja la cea de a treia ediție anuală. Având în componență Turneul Olteniei, Turneul Bucovinei, Turneul Moldovei, Turneul Banatului și Cupa României.

La Turneu au participat cele mai bune 16 echipe din țară. Reprezentând orașele Timișoara, București, Craiova, Ploiești, Bârlad, Rădăuți, Târgoviște și Cugir.

Podiumul a fost ocupat de echipa Flux Arena1, format din Olivian Surugiu, Victoraș Popescu și Cosmin Vaduva. Ei au acumulat astfel 6 titluri naționale și o Cupă a României, care se adaugă mai multor participări internaționale.

Surpriza însă a facut-o echipa Royal Ploiești, formată din Cristian Stanescu si Viorel Zaharia. Ei sunt la prima participare în Romanian Padbol Tour. Eiu reușit să câștige titlul de vicecampioni naționali.

Locul al treilea a fost adjudecat de echipa Pro Win Târgoviște. Respectiv Mihai Țiplic, alături de coechipierii săi Aurel Voicu și Constantin Voicu. Ei au cîștigat cu 6-3, 6-2, în fața echipei Cugir 2, formată din Robert Kiss și Petrușe Ionel.

În deschiderea evenimentului au luat cuvantul Cosmin Tabără, viceprimarul orașului Timișoara. Elisabeta Gherghișan, președintele Padbol România și Flavius Matei, președintele Padbol Banat.

„Trebuie să fim alături de oamenii care se implică în sport, trebuie sa avem o bază de susținere, să avem o bază materială, și să putem să îi ajutăm.  Vă multumesc tuturor că sunteți aici, Timișoara trebuie să existe prin sport. Iar voi, care sunteți veniti din mediul privat, sunteți cei care puteți să dați acest imbold și să ne arătați și nouă, autorităților, cum se face. Și ușor, ușor vă garantez că ne vom pune în spatele dumneavoastră ca să vă putem ajuta în viitor, mai mult decât o facem acum.”- Cosmin Tabără, viceprimar Timișoara.

„Turneul Banatului a fost un turneu reușit, care arată perspectiva pe care o are padbolul atât în această zonă, cât și la nivel național. Cu siguranță vom auzi în curând de multe alte evenimente și competiții de Padbol in zona Banatului”. Elisabeta Gherghișan, Președinte Padbol România.

Este așteptat cu interes următorul National Open RPT, Turneul Bucovinei, organizat pe 8-9 iulie de catre Baza Spotivă Campo di Medici din Rădăuți.

Cupa României la Padbol, ultimul și cel mai important eveniment al anului 2022, va fi organizat pe 16-18 septembrie, la Complexul Sportiv Național „Lia Manoliu” din București.

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × one =