Sportul alb, raiul pariorilor

0
123

(de Mihai Igiroșanu)Nu e doar o metafora sau un titlu pompos. Alaturi de inca doua sporturi, volei si fotbal american, disciplina supranumita sportul alb ofera impatimitilor de pariuri un mare avantaj. E simplu si de aici pleaca totul. Niciun meci de tenis se camp nu se poate incheia cu rezultat de egalitate, adica este exclus unul din semnele parioristice care leaga multe confruntari, X-ul. Plecand de aici, conform studiilor sau analizelor efectuate de majoritatea caselor sau site-urilor de pariuri, tenisul este, pe langa fotbal, sportul pe care se mizeaza cele mai importante sume de bani. Iar perioada pe care o traversam acum este prima dintre cele mai asteptate de catre pariori.

Australian Open, primul show

Impresionantul complex de la Melbourne gazduieste incepand din aceasta dimineata primul turneu de Mare Slem al anului, Australian Open. Cele cinci tablouri, simplu masculin, simplu feminin, dublu masculin, dublu feminin si dublu mixt constituie deja subiectul calculelor jucatorilor de pariuri. Casele au publicat deja estimarile privind favoritii. Astfel, la simplu masculin, liderul mondial, sarbul Novak Djokovic este cotat drept principal favorit (cu o cota aproximativa de 1.65 sa castige turneul), urmat pe lista de  britanicul Andy Murray (6.5) si de “veteranul” elvetian Roger Federer (11). La feminin, numarul 1 mondial, eterna Serena Williams e vazuta cu cea mai mare sansa de a ridica trofeul (4), urmata pe lista favoritilor de bielorusa Victoria Azarenka (4.75) si de rusoaica Maria Sharapova (11). In ciuda faptului ca ocupa locul 2 in ierarhia mondiala WTA, a noastra Simona Halep este plasata ca favorita nr.4 de catre casele de pariuri, dar cu aceeasi cota ca a rusoaicei Maria Sharapova. Romania sta bine pe tabloul de dublu masculin, acolo unde detinatorii titlului la Turneul Campionilor, Horia Tecau si olandezul Jean-Julian Rojer sunt cotati ca principali favoriti, iar bookmakerii estimeaza ca principalii lor contracandidati vor fi celalalt roman, Florin Mergea si indialul Rohan Bopanna.

Grand Slam-ul “bombelor”

In lumea pariorilor, Australian Open e cunoscut drept competitia unde se produc cele mai mari surprize. Cert e doar ca, in fiecare zi, timp de doua saptamani, pe cimentul de la Melbourne vor avea loc confruntari incinse precum gradele Celsius de care se tem an de an jucatorii si jucatoarele. Toate meciurile, fara exceptie, se vor putea regasi in ofertele zilnice ale caselor de pariuri. Si nu se poate paria doar pe rezultatul final, ci si pe numarul de game-uri, pe diferenta de scor, pe scorul exact, pe numarul de asi sau pe numarul de duble greseli. Totul pentru pariori. Sa continue recitalul!

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

three × three =