Ofertă de 100.000 de dolari pentru cumpărarea Caracatiței Paul rămâne cea mai mare din istorie

Datorită predicțiilor sale exacte, caracatița germană Paul a devenit în 2008 o adevărată senzație și o celebritate mondială.

O firmă rusă de pariuri online a oferit suma de 100.000 de dolari pentru a cumpăra și a anjaga celebra caracatiță Paul, care a prezis fără greșeală rezultatele naționalei Germaniei la Cupa
Mondială din Africa de Sud, precum și câștigătoarea turneului, informa presa din Rusia, citată de AFP.

„Caracatița va fi unul dintre cei 120 de angajați ai noștri. Specialiștii noștri au un salariu lunar de aproximativ 3.000 de dolari. Astfel că îl vom plăti pe Paul cu 5.000 de dolari”, a declarat atunci coproprietarul firmei Bet League, Oleg Juravski, pentru cotidianul Sovietski Sport.

Caracatița Paul, de la acvariul din Oberhausen, a devenit celebră pentru predicțiile sale privind Cupa Mondială.

Caracatița Paul sau Paul Oktopus (eclozată în 2006 – 26 octombrie 2010) a fost o caracatiță ce trăia într-un acvariu din Germania, informează Wilkipedia.

Caracatița a trebuit să aleagă dintre două containere cu mâncare, unul cu steagul Germaniei și altul cu echipa adversă. Caracatița a ales corect 5 meciuri ale Germaniei la UEFA Euro 2008 și 6 la Campionatul Mondial din 2010.

Paul a fost eclozat dintr-un ou la Sea Life Centre în Weymouth, Doreset, Anglia.

Numele caracatiței a fost luat din titlul unui poem de scriitorul german Boy Lornsen: Der Tintenfisch Paul Oktopus

În timpul meciurilor internaționale ale echipei germane, Caracatița Paul a fost prezentată cu două containere similare, fiecare conținând alimente. Ambele containere au fost marcate cu un steguleț, unul cu drapelul Germaniei, iar cealalt cu steagul adversarului Germaniei.

Paul, cunoscut ca „Das Krakenorakel”, primul care a prezis rezultatul unui meci de fotbal în timpul Campionatul European din 2008. Potrivit deținătorilor lui, 5 din cele 6 preziceri ale sale au fost corecte; a prezis incorect câștigarea titlului de Germania în finală, unde Spania a bătut-o pe Germania cu 1-0.

Paul a prezis câștigătoarele a șase meciuri din Campionatul Mondial de Fotbal din 201 ale Germaniei, împotriva Ghanei, Australiei, Serbiei (cu care Germania a pierdut), Angliei, Argentinei, Spaniei (cu care Germania de asemenea a pierdut) și Uruguayului.

Paul a prezis de asemenea eliminarea din semifinale a Germaniei, în favoarea Spaniei și rezultatul a fost corect. De asemenea, a prezis că în finala mică Germania va trece de Uruguay, ceea ce a fost de asemenea corect. În ultimul meci de la mondial a prezis corect, Spania câștigând CM de fotbal 2010.

Apoi tradiția de a prezice rezultatul meciurilor a fost continuată de alte animale.

Ultimele ponturi:

Ponturi similare: